Stoofpotje van everzwijn

Stoofpotje van everzwijn en pastinaakpuree

recept: Spijshuis Dieu in de Minderbroedersstraat

Voorbereiding :

  • Marineer het everzwijnstoofvlees een dag vooraf.
  • Marinade voor +/- 2 kg stoofvlees :
  • 2 flessen rode wijn
  • 2 wortelen geschild en fijn gesneden
  • 1 dikke ui fijn gesneden
  • 4 blaadjes laurier
  • 4 takjes tijm
  • 10 jeneverbessen
  • 5 kruidnagels
  • 2 tenen look
  • 20 peperbollen
  • 50 gram gedroogde champignons


Doe de marinade over het vlees en laat 24 uur rusten in de koelkast. Laat het vlees goed uitlekken en kleur het vlees goed aan in de pan met peper en zout. Bevochtig het everzwijnvlees met de marinade, samen met 2 sneden peperkoek en 400 gram veenbessengelei in een grote kookpot met dikke bodem. Indien nodig kan men nog rode wijn toevoegen zodat het vlees onder staat. Laat dit sudderen op een klein vuurtje tot het vlees gaar is. (ongeveer 2,5 uur). Afkruiden naar keuze en de saus indikken.

Pastinaakpuree :

  • 2kg pureeaardappelen
  • 1,5kg pastinaak


Kook de aardappelen en de pastinaak apart. Wanneer deze gaar zijn : afgieten, bijeen voegen, pureren, afkruiden met peper, zout, nootmuskaat en een flinke klont goede boter. Afwerken met een appel gevuld met veenbessen en kroketjes

webdesign: www.joumani.be