Jurgen Van Cauwenbergh, designer van Zilton

Designer Jurgen Van Cauwenbergh is een man van de wereld. En hij creëert al meer dan 10 jaar broeken voor mannen van de wereld. Gentleman Magazine ging praten met een Belgisch mode-icoon, de ontwerper van Zilton.

zelfportret Jurgen van Cauwenbergh

Waar haal jij jouw inspiratie?

Overal. Uit dingen die me raken. Dat kan een passage in een boek van Céline zijn. Maar net zo goed de dynamiek in een schilderij van Sam Dillemans. Ik ben 24/7 op verkenning in werelden die ik ken of wil leren kennen. Architectuur inspireert me enorm. Denk bijvoorbeeld aan creaties van Luis Barragán, John Pawson of – dichter bij huis – Juliaan Lampens. Maar ook muziek triggert: Chet Baker, The Velvet Underground, Bowie, Cave, … En dansvoorstellingen, documentaires, verhalen, … Allemaal impressies die ik wil vertalen in stoffen, designs en silhouetten. 

 

“Mix en match tot je een eigen easy chic look hebt”

 

Zilton is dé broekenspecialist. Hoe maak je het verschil bij het ontwerp van een broek?

Door te blijven analyseren hoe mannen bewegen … en willen bewegen. Door continu te zoeken naar evenwicht. Naar de balans tussen elegantie en vrijheid, creativiteit en functionaliteit. Die balans vinden we bij Zilton spelenderwijs. Door spanningsvelden te creëren. Door nieuwe technologische materialen te combineren met klassieke kleermaker-skills en frisse kleuren. 

 
Wat is het geheim van het Zilton-succes?

Teamwork. Een cliché? Allerminst. Een Zilton-stuk komt enkel en alleen tot stand dankzij de chemie tussen de creativiteit van onze designers, de expertise van ons atelier en het hele Zilton team.

Wat zijn voor jou de grootste veranderingen op vlak van mannenmode de laatste jaren?

De opkomst van ‘easy chic’ als stijl. En het feit dat niets nog ‘easy’ is. Wij maken broeken voor de man van de wereld. Zowel die man als die wereld wordt veeleisender. Alles gaat sneller. Mensen reizen meer. Ze zien meer. Verwachten meer. Meer comfort. Meer kwaliteit. We spelen daar onder meer op in met high performance materialen. Ik hou van die evolutie. Het maakt ons vak nóg boeiender.

Wat is jouw ultieme modetip voor mannen?

Mix, match, en creëer je eigen easy chic look. Je bent niet zomaar eender wie. Durf dat ook te tonen. Kies stukken die jouw persoonlijkheid benadrukken. Bij mannen die daarin slagen, zie ik altijd een intrigerende wisselwerking. Hun stijl klopt: dat straalt af op hun persoonlijkheid. En vice versa. Mission accomplished!

webdesign: www.joumani.be

Comments