Laat je (niet) strikken.

Het is een opvallende trend: steeds meer mannen (zeker jonge mannen) verkiezen een strikje boven een stropdas. De vlinderdas is echt aan een opmars bezig, een gevolg van de casual chic trend, die mannen op zoek laat gaan naar een informele look met een chic randje. Niet alleen een kostuum, maar ook de combinatie van een gekleurde chinobroek met een mooie blazer en een mooi hemd wordt tegenwoordig erg vaak afgewerkt met een strikje. 

We zochten en vonden twee jonge bedrijven die het strikje een extra dimensie geven: CopperTie en Boovr. 

CopperTie is het verhaal van twee jonge mannen, Lennert en Yannick Ceysens, zonen van een beeldhouwer die voornamelijk werkt met brons, aluminium en andere metalen. Gedreven door liefde voor kunst en mode, kwamen ze op het idee om koperen strikjes te maken. Elke strikje is handgemaakt, en door het chemische proces dat koper tijdens de behandeling ondergaat, ook helemaal uniek. Eind 2018 kregen we van het bedrijf de kans om de strikjes te verkopen, een samenwerking die zo goed verliep dat ook de eerste strikjes van 2019 exclusief in De Gouden Schaar te koop worden aangeboden. 

Boovr is gegroeid uit een mini-onderneming die in 2016 werd uitgeroepen tot ‘beste mini-onderneming van het jaar’. Oprichter en bezieler Bryan Vandevoorde besliste om – samen met zijn vriend Arne Van Aelst – het bedrijf verder uit te bouwen: Boovr was geboren. Het unieke aan de strikjes van Boovr is dat ze omkeerbaar zijn. Het is daarmee ’s werelds eerste vlinderdas die je op twee manieren kan dragen. Daardoor zijn erg gedurfde dessins makkelijk te combineren met veilige kleuren en krijg je dus twee strikjes voor de prijs van één. Bovendien worden de vlinderdassen van Boovr geproduceerd door een maatwerkbedrijf dat mensen met een arbeidsbeperking tewerkstelt. Dat geeft het bedrijf – naast het unieke karakter van de ‘dubbelzijdigheid’ – ook een mooi sociaal karakter. 

In onze winkel vind je een ruime selectie aan stropdassen en strikjes van Michaelis, Profuomo, Digel en Olymp. Maar wie een strikje zoekt dat net anders is dan het traditionele witte, zwarte of donkerblauwe exemplaar kan in De Gouden Schaar dus ook terecht voor de originele en unieke strikjes van CopperTie en Boovr. 

Bekijk hier een kort filmpje over het originele concept van Boovr.

webdesign: www.joumani.be

Comments