Living Stone Vastgoedmakelaars: het beste moet nog komen

Living Stone is reeds meer dan 25 jaar actief als vastgoedmakelaar. Wat begon met een klein kantoortje aan de Brusselsestraat te Leuven is uitgegroeid tot een netwerk van 6 kantoren gespreid over Oost-Brabant en in Mechelen.  

Tijd voor een babbel met stichter/zaakvoerder Koen Hoste en Peter Boogaerts, kantoorhouder te Tienen 

Hoe heb je de vastgoedmarkt in de laatste 25 jaar  zien veranderen?

Koen Hoste:

Toen ik in 1992 een kantoor opende in Leuven voelde ik mij  terzelfdertijd enthousiast en onzeker. Als twintiger een eigen zaak opstarten in een stad waar je niet bent opgegroeid (ik ben afkomstig van Brugge) was toch wel een grote uitdaging. Maar zoals vele jonge starters nam de goesting het al snel over. Focus en grinta zijn alvast de juiste ingrediënten gebleken. De kern van ons beroep is in die jaren niet veranderd. Deskundigheid en goed met mensen kunnen omgaan is cruciaal. 

Wat wel  drastisch is veranderd is de wijze waarop je het vastgoed in de markt zet. Vroeger was een kantoor met etalage naast de woning zelf de belangrijkste plaats waar eigenaars en kopers zich informeerden. Dit is enorm veranderd. In onze kantoren komen nauwelijks nog  zoekende klanten.  Het internet is de belangrijkste etalage geworden en de kantoren zijn vooral eigentijdse ontmoetingsruimtes geworden waar klanten op afspraak langskomen om een verkoop te bezegelen of om uitgebreid advies te krijgen rond bvb. een nieuwbouwproject.  Ons hoofdkantoor in Leuven heeft zelfs geen etalage en we ondervinden daar geen nadeel van. Mensen vinden je altijd online zeker als je naam bekend in de oren klinkt. Nu het internet is ingeburgerd en we aan een digitale revolutie bezig zijn wil de klant heel snel de juiste informatie en op een vlotte en aangename manier geholpen worden. Dit is net iets wat al jaren  in het  dna van onze organisatie zit. En dat heeft zeker onze groei van de laatste 5 jaar mee bepaald. Mensen die tevreden zijn worden je ambassadeurs en duurzame klantenrelaties opbouwen is nu net waar we sterk in zijn.

Waarom was een kantoor in Tienen een logische keuze voor een Leuvense vastgoedmakelaar?

Peter Boogaerts:

Ik heb mijn eerste stappen in het vastgoed gezet in de verhuurafdeling van het hoofdkantoor te Leuven. Ik heb daar een enorme ervaring opgedaan en op het moment dat ik mij sterk genoeg voelde heb ik de stap gezet naar een eigen kantoor.  Tienen was voor mij een logische keuze. Ik ken de streek heel goed (ben afkomstig van Boutersem) en ik zie ook het potentieel.

Stilaan maar zeker groeit Tienen uit naar een volwassen centrumstad met heel wat  mogelijkheden door zijn goede verkeerstechnische ligging en zijn historische uitstraling. Jonge gezinnen die vroeger niet verder dan 5km buiten Leuven een woonst zochten, zoeken meer en meer hun heil in de regio rond Tienen. Het prijsverschil speelt hierbij een rol maar ook de mooie omgeving, de heropwaardering van het stadscentrum en de gunstige mobiliteit geven een extra duwtje aan twijfelaars.

Living Stone mag met meer dan 700 transacties in 2019 een marktleider genoemd worden in Oost-Brabant. Als Tiense makelaar deel uitmaken van één van de belangrijkste vastgoedspelers uit de regio is een voordeel. En uiteraard spelen onze Leuvense roots ook een positieve rol.  De prijsverschillen tussen Leuven en Tienen zijn nog altijd groot en omdat wij net heel actief zijn in die regio tussenin, ontmoeten wij veel klanten die we de regio Tienen aanbevelen als hun “Leuvense droom” niet realistisch is.

Peter en Lars, kantoorhouder en medewerker van Living Stone in Tienen zijn allebei gekleed door mannenmode De Gouden Schaar.
Residentie Hermina Staatsbaan 104-106, 3210 Lubbeek 70% verkocht
Residentie Poorthof Lombardstraat Tienen nog 2 appartementen beschikbaar
Residentie Wingerpark Leuvensesteenweg 230, 3390 Tielt-Winge 60% verkocht

Voor een vrijblijvend advies rond vastgoed of een gratis waardebepaling kan je steeds contact opnemen via welkom [at] living-stone [dot] be of rechtstreeks bellen met Peter Boogaerts via 0495 748 213.

webdesign: www.joumani.be

Comments